Det nødvendige om a-kasser

A-kasser. Vi hører og ser ordet mange steder i dag. Det er i reklamer på tv’et, det er i reklamer på internettet, og somme tider kan man også fange forskellige tilbud over telefonen. Såkaldte phonere eller telefonsælgere prøver at oplyse forskellige tilbud eller bare give informationer omkring ens firma. Det indebærer både pris, muligheder og måske også sammenligninger med andre lignende firmaer. Altså kunne det tyde på, at det må være noget ret så vigtigt. Men hvad er det egentlig? Og hvad betyder det?

Fakta om om a-kasser

Ordet a-kasser dækker over ordet arbejdsløshedskasse. Det er en støtte, som er givet af staten, og dens fineste opgave er at sørge for, at hvis folk mister deres arbejde, så er der et sikkerhedsnet. Det sikkerhedsnet sørger for, at folk alligevel har penge til at klare sig.
For at man kan gøre brug at denne hjælp, som den er tænkt, så er det vigtigt, at man får meldt sig in i en a kasse. Det er dette firma, der så vil styre ens indbetalinger, og hvis man bliver arbejdsløs også senere ens udbetalinger af bistanden. Når man er medlem af en arbejdsløshedskasse, skal man altså indbetale et fast beløb hver måned til denne arbejdsløshedskasse.
Er man ikke medlem af en arbejdsløshedskasse, vil betyder det ikke, at man ikke får støtte fra staten, i det tilfælde at man skulle blive arbejdsløshed. Men støtten er en del mindre og kaldes kontanthjælp. Og det er noget, de fleste gerne vil undgå. Den pengesats, man får igennem a-kasser kaldes dagpenge.

De mange muligheder

Det hele ville være meget nemt og enkelt, hvis der kun var én type af a-kasser, men da navnet står i flertal antyder det også, at det ikke er tilfældet.

Der findes nemlig mange muligheder for a-kasser, og de er tilpasset ens behov. Der er nemlig forskel på a-kasser i forhold til ens erhverv. Om man arbejder som freelance musiker, eller om man arbejder fast ved det offentlige som f.eks. sygeplejerske er to meget forskellige ting. Det tager ens a-kasse højde for, hvis den er tilpasset det erhverv. Det kan man læse mere om på de enkelte hjemmesider hos de forskellige a-kasser. A-kasser er som regel gratis for studerede i den forstand, at man ikke betaler kontingent for at være medlem, mens man studerer.

Hvis du går og spekulerer på, hvilken slags a-kasse der mon er bedst for dig, kan det være en god ide at undersøge sine muligheder. Det kan man gøre enten på de enkelte a-kassers hjemmeside eller ved at læse om a-kasser generelt. Flere steder på nettet er der samlet en oversigt over de forskellige muligheder, som der findes. Somme tider anbefaler ens arbejdssted også en bestemt a-kasse, enten fordi den er oplagt i forhold til ens erhverv, eller fordi ens arbejdsplads har lavet en særlig aftale med netop denne a-kasse. Det er både smart i forhold til arbejdsstedet, da det gør det nemmere og mere fordelagtigt for den enkelte medarbejder at tilmelde sig netop denne, og for a-kassen, da de så automatisk får en del medlemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *