En ejendomsmægler laver god vurdering af området

Hvis du på et tidspunkt står i den situation at du skal til at sælge et hus, så er det en ejendomsmægler som du skal kontakte. Rollen hos en ejendomsmægler er at hjælpe dig med at vurdere husets værdi, samt at give anden brugbar vejledning i forhold til at sælge huset.

Ejendomsmægleren vil kigge på området

Hvilken værdi som huset kan sælges for afhænger meget af markedet og området. Bor du for eksempel i Grenaa, så vil ejendomsmægleren vurdere dit hus ud fra hvilken værdi de andre huse har været solgt for i Grenaa-området. Det samme gælder andre områder: Er ejendommen eksempelvis lokaliseret lokaliseret i Fjellerup, så bliver den vurderet ud fra denne kontekst. Derfor er det altid interessant for dig hvis en af dine naboer, eller blot en i nabolaget, sælger deres ejendom, såfremt at jeres boliger ligner meget hinanden som tilfældet kunne være med rækkehuse. Hvad de ender med at sælge deres bolig for, kan nemlig være afgørende for hvad du vil ende med at sælge dit for, hvis de er samme størrelse, opbygning, etc. Tidligere salg giver nemlig en indikation over markedets dynamik og det er alle disse dynamikker som en ejendomsmægler vil kigge på. Så for at vende tilbage til det tidligere eksempel med Grenaa, så vil ejendomsmægleren typisk indhente information omkring hvilke ejendomme der har været solgt af lignende art i nærheden og for hvor meget. Er der mange boliger i området som først blev sat til salg dyrt, men så senere, efter en årrække uden købere, har været været nødt til at sætte prisen betydeligt ned, så er det sandsynligt at ejendomsmægleren vil råde dig til at sætte dit hus til salg til en lavere pris end du muligvis har forventet. Sådan er desværre markedets logik og man kan aldrig helt vide. Men det omvendte kunne også være tilfældet, hvor man kunne blive positivt overrasket: er de fleste af husene i det førnævnte eksempel med Grenaa, blevet solgt i overraskende fart, så kan det være at ejendomsmægleren vil rådgive dig til at sætte en højere pris fra starten, hvis han eller hun vurderer at der kunne være grobund for at man kunne foretage et større salg med noget taktisk snilde.

Fremvisning er en vigtig del af ejendomsmæglerens opgave

Den pågældende ejendomsmægler vil således lave hvad man kalder en salgsopstilling, hvor de forskellige beregninger er udfoldet. Og ejendomsmægleren går nu i gang med at fremvise boligen for forskellige potentielle købere: denne del er særdeles vigtig, da folks interesse kommer til i høj grad at være bestemt at ejendomsmæglerens evner i forhold til at kunne italesætte boligens positive sider. At have en veltalende ejendomsmægler er således en meget god ide, og han eller hun må også gerne have en vis autoritet i stemmen, således at man tror på hvad vedkommende siger. Ejendomsmægleren er selvfølgelig meget interesseret i at få boligen solgt, og det er også derfor at det er vigtigt for vedkommende at lave et så grundigt forarbejde som muligt. Er prisen for eksempel sat alt for højt på boligen, så er det næsten lige meget hvor veltalende at ejendomsmægleren er – så det handler om at have den rette pris til at starte med, som kan tillokke køberne, men samtidig have en ejendomsmægler med evne for at argumentere og sælge således at køberne ikke ender med at forhandle prisen alt for lavt ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *