Bliv zoneterapeut

Drømmer du om at hjælpe mennesker med alternativ behandling. Så er du på rette kurs, du kan blive zoneterapeut – tage uddannelsen i Aalborg og det er også tæt på Hjørring. Som zoneterapeut lære du at integrere kost, ernæring, behandlinger, psykoterapi og spiritualitet i teori og praksis. Uddannelsen varer 2 år, hvor du lære at blive terapeut og matcher de krav og forventninger, klienter stiller. Det er vigtigt at understrege, du får ikke en uddannelse, det er noget du tager. Det betyder der forventes et højt engagement fra dig som studerende. Under uddannelsen vil du opleve en personlig udvikling, hvor du lære dine håndværk, men flytter dig også mentalt så du kan træffe de helt rigtige og bevidste valg for dine klienter under deres behandlinger. Også vil du også få de nødvendige redskaber, for at kunne arbejde som selvstændig zoneterapeut – hvad siger loven og alt det med markedsføring og regnskab, er noget du vil blive undervist i.

Uddannelsen indeholder i alt ca. 450 timers undervisning, du skal så ud over det, dokumentere 50 timers egne behandlinger uden for skoletiden – så det er et studie, der kræver selvdisciplin og ansvarsbevidsthed.

Her er det dig der er i centrum, din udvikling er altafgørende. Derfor er der en start- midtvejs og slutsamtale, hvor der evalueres på dine individuelle arbejdsmål. Du taler med din underviser om din indlæring og personlige udvikling – din personlige udvikling er ligeså vigtigt som det faglige. Du skal også udvikle dig mentalt og klædes på til at møde klienter.

Undervisningen giver dig redskaber til din praksis som zoneterapeut

Undervisningen sikre at du får nogle redskaber, du kan arbejde med efter endt uddannelse. Zoneterapi er et håndværk – som undervisningen sætter dig i stand til at mestre. Du kommer til at få kendskab til de 14 overordnede meridianer, du kommer også til at få et særligt indblik i fødderne – vidste du at fødderne viste et kort over hele kroppen, som inddelt i zoner. Du vil lære teorier og ved hjælp af praksis vil du være i stand til at navigere i disse zoner og mærke efter balance og ubalance. Først efter det kan du komme med en diagnose.

Som zoneterapeut er det vigtigt, at du også har viden om kost og vitaminer – hvad betyder det for vores krop. Denne sundhedsviden kan du bruge til at motivere dine klienter, denne viden vil sætte dig i stand til at give dem nogle gode råd – sunde råd, du vil kunne lære dem at lære deres krop at kende og få et bedre forhold til den.

Uddannelsen har også en psykologisk side – du skal lære en hel masse om kommunikation og kropssprog. Du skal sætte dig ind i sorg, krise, stress, spiritualitet og alle de andre kraftige følelser. Det psykiske er et af dine vigtigste redskaber til at håndtere dine klienter. Du vil lære meget mere, der vil gøre dig tryg i rollen som terapeut.

Er uddannelsen så gratis? Nej, der er brugerbetaling på. Men du kan evt. undersøge om din a-kasse eller din jobcentre kan give dig noget økonomisk støtte.

Kilde: http://difzt.dk/Uddannelsen.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *