Bliv klogere på en luft til luft varmepumpe

Hvis der er én ting, som man har brug for i dette land så er det varme indenfor. Det er ofte noget, som man først begynder at tænke på når det rent faktisk er så koldt, at det begynder at blive koldt indenfor også. Er man lige flyttet ind i et nyt hus så vil man meget hurtigt finde ud af, at det vil være en god ide at få noget varme. Det kan være, at det er noget, som man ikke har prioriteret så højt da man flyttede ind fordi det var varmt dengang. Men når først kulden rammer så vil man få brug for dejlig varme indenfor og der er mange forskellige måder hvorpå den kan komme herind. Blandt andet kan man bruge en luft til luft varmepumpe, som gør, at du kan nyde en skøn varme indenfor, som endda føles naturlig og ikke er dyr i drift.

En luft til luft varmepumpe består af to dele

Er man en gas- og vandmester vil man kunne fortælle mange timer omkring hvordan en luft til luft varmepumpe helt præcist fungerer og hvad den gør osv. Er man ikke helt så kendt i de rigtige udtryk vil man have væsentligt sværere ved dette. I så fald skal man have den mere ukomplicerede forklaring og det kan man heldigvis også sagtens få. Helt enkelt kan man sige, at en luft til luft varmepumpe består af to dele. Den første del, som den består af er en udedel. Som de fleste nok kan gætte, så er den anden del en såkaldt indedel. Det som udedelen gør er, at den giver energi. Det vil sige, at udedelen er det, som starter luft til luft varmepumpen, og gør, at der overhovedet kan produceres varme.

Den energi, som udedelen giver er den energi, som varmepumpen skal bruge via luft. Kender man til vand til vand varmepumper vil man finde ud af, at princippet faktisk minder meget om. Hvis du får anskaffet dig en god luft til luft varmepumpe så vil den gøre, at varmen kommer ind i huset. For det er klart, at hvis varmen aldrig formår at komme ind i huset så er der ikke meget pointe med at have denne type af varmekilde.

Varmen fra en luft til luft varmepumpe kommer udefra

Den varme, som du kan nyde indenfor når du sidder og kigger ud på kulden kommer, ironisk nok, udefra. For det er nemlig luften udefra, som bliver suget ind i dit hjem. Det gør den efter luften lige har været igennem kompressoren. Selve kompressoren er den, som laver varmen ud af luften, så det er en meget vigtig komponent når man har med en luft til luft varmepumpe at gøre.

Det vil sige, at det slet og ret er luften udefra, som kommer igennem kompressoren, og i denne proces så bliver luften varmet op. Den bliver varmet op på en måde, som gør, at den kan fylde rummet og hjemmet med dejlig varme.

Kilde: https://findvarmepumpe.dk/luft-til-luft-varmepumpe/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *